Star-Rengas Oy

Pääkaupunkiseudulla toimiva, yksityinen rengasalan erikoisliike. Löydät meidät osoitteesta Porttisuontie 11, Vantaan Ikean vieressä Porttipuiston yritysalueella. Liikkeessämme on mittava vanne- ja rengasvalikoima sekä ammattitaitoinen pitkään alalla ollut henkilökunta. Palvelemme myös raskasta kalustoa.

Kesärenkaat

Laadukas kesärengas on halpa henkivakuutus, sillä renkailla on suurin vaikutus ajoneuvon ajo-ominaisuuksiin. Hyvällä kesärenkaalla ajaminen on mukavaa ja jarrutusmatkat ovat lyhyitä. Hyvät renkaat pitävät auton tiellä. Ajoturvallisuuteen vaikuttavat renkaan osalta renkaan kumilaatu, pintamalli, kuluneisuus, kokoluokka ja oikeat ilmanpaineet.

Katso rengastarjoukset tästä!

Kesärenkaiden vaatimukset

Kesärenkailta vaaditaan riittävää urasyvyyttä. Lain mukaan minimiurasyvyys on 1,6 mm, mutta testeissä on todettu, että märällä kelillä näiden renkaiden jarrutusmatkat ovat kaksinkertaiset uusiin renkaisiin verrattuna. Vesiliirtoherkkyys heikkenee siis heti urasyvyyden vähentyessä. Suositeltavaa onkin, että kesärenkaan urasyvyys on 4 mm. Yli kahdeksan vuotta vanhoja renkaita ei tulisi enää käyttää. Jotta renkaat pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään, kannattaa ne säilyttää suojattuna auringolta ja liialta kuumuudelta.

Renkaiden yhteydessä puhutaan hyvin usein renkaan profiilista: matala- ja korkeaprofiilisista renkaista. Matalaprofiilirenkaat ovat näyttävät ja sopivat urheilulliseen ajoon, mutta ne eivät juurikaan suojele vannetta esimerkiksi kuoppien varalta, jotka saattavat tuhota kevytmetallivanteen täysin. Korkeaprofiiliset renkaat eivät ole niin urheilulliset ajaa, koska aiheuttavat niiailua, mutta ne suojaavat vannetta paremmin.

Kesärenkaiden nopeusluokat

Renkaiden yhteydessä puhutaan myös nopeusluokista. Automalleilla on eri nopeusluokat. Renkaat lämpenevät helposti suurissa nopeuksissa ja tästä syystä renkaille on määritelty eri nopeusluokat, jotta ne eivät rikkoutuisi kuumenemisen takia. Eri nopeusluokan kesärenkaat vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin, kuten vakauteen tai kaarreajoon.

Nopeusluokat ovat:

Q = 160 km/h
S = 180 km/h
T = 190 km/h
H = 210 km/h
V = 240 km/h
W = 270 km/h
Y = 300 km/h

Korkeamman nopeusluolan kesärenkaat on suunniteltu suuremmille nopeuksille ja suuremmille sivuttaisvoimille. EU:n direktiivin mukaan autossa on oltava sen huippunopeutta vastaavat renkaat. Suomessa saa kuitenkin kesärenkaisiin asentaa auton suurinta nopeutta alemman nopeusluokan kesärenkaat, kunhan ne ovat vähintään Q-nopeusluokan renkaat ja niistä on selkeä kyltti olemassa auton ohjaamossa.

Kesärenkaiden käyttö

Kesärenkaita saa käyttää maaliskuun alusta marraskuun loppuun. Talvikeleille suunnattuja kitkarenkaita saa lain mukaan käyttää läpi vuoden, mutta ainakin niinä kuukausina kun tielämpötila on yli 15 asteen, kannattaa käyttää kesärenkaita.