Rengasinfo

 • Renkaat jaetaan kesärenkaisiin ja talvirenkaisiin, niiden käyttöominaisuuksien mukaan.
 • Henkilö- ja pakettiautossa on joulu-, tammi- ja helmikuun aikana käytettävä talvirenkaita (nastarengas/nastaton eli kitkarengas), joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm. Suosittelemamme minimi on kuitenkin 6 mm. Nastallisista talvirenkaista saa puuttua nastoja enintään 20%, jotta ne olisivat laillisia. Käytettyjä nastarenkaita ei voi nastoittaa uudelleen.
 • Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. välisenä aikana tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin. Nastarenkaita voi käyttää muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää. Henkilöauton perävaunussa, jonka paino on yli 750 kg on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset.
 • Lain mukaan kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm. Pääurilla tarkoitetaan leveitä uria renkaan kulutuspinnan keskialueella noin kolmen neljänneksen leveydellä kulutuspinnasta. Suosittelemme, vesiliirtovaaran vuoksi, että kesärenkaiden urasyvyys on kuitenkin vähintään 4 mm. Henkilöautonrenkaan kulutuspinnan uria ei saa lisätä tai syventää.
 • Käytetyssä henkilöautonrenkaassa ja kevyessä kuorma-autonrenkaassa nastan ulkonema saa olla enintään 2,0 mm.
 • Auto on varustettava sen rekisteröidyn kokonaismassan ja askeleille kohdistuvien massojen edellyttämin renkain ja vantein. Samalla akselilla renkaiden on oltava mitoiltaan, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaiset.
 • Teetä renkaiden asennus vanteelle aina rengasliikkeessä. Ammattilainen tietää rengasvalmistajan ohjeet erityyppisten renkaiden asentamiselle. Myös renkaiden allelaitto autoon on syytä teettää ammattilaisella. Tässä yhteydessä varmistetaan mm. renkaiden todellinen kunto ja sen mukainen sijoittuminen oikealle akselistolle sekä pyörimissuuntien mukainen asentaminen.
 • Oikeilla rengaspaineilla viimeistellään auton ajo-ominaisuudet. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät auton ohjekirjasta ja talvirenkaiden ja poikkeavan rengastyypin tai -koon painesuosituksen saat selville rengasasiantuntijalta.  Väärät rengaspaineet on todellinen turvallisuusriski!
 • Autoon saa vaihtaa alkuperäistä alemman nopeusluokan (kuitenkin vähintään Q eli 160 km/h) renkaat. Tämä edellyttää kuitenkin erityistoimenpiteitä, eli ensin on syytä kääntyä ammattitaitoisen rengasliikkeen puoleen. 
 • Auto on muutoskatsastettava, jos renkaan leveys poikkeaa alkuperäisestä yli 30 mm. Renkaan ulkohalkaisijaa ei saa suurentaa enempää kuin 51 mm eikä leveyttä enempää kuin 102 mm alkuperäiseen renkaaseen nähden.
 • Vanhoja renkaita ei enää saa viedä kaatopaikalle, vaan ne tulee toimittaa kierrätyksestä huolehtivaan rengas- tai autoliikkeeseen. Uusien renkaiden hintaan sisältyy kierrätysmaksu joka tällä hetkellä (v. 2017) on 1,92 € /kpl /henkilöauton rengas.