Star-Rengas Oy

Pääkaupunkiseudulla toimiva, yksityinen rengasalan erikoisliike. Löydät meidät osoitteesta Porttisuontie 11, Vantaan Ikean vieressä Porttipuiston yritysalueella. Liikkeessämme on mittava vanne- ja rengasvalikoima sekä ammattitaitoinen pitkään alalla ollut henkilökunta. Palvelemme myös raskasta kalustoa.

Rengasinfo

Renkaat jaetaan kesärenkaisiin ja talvirenkaisiin, niiden käyttöominaisuuksien mukaan.

Laadukas kesärengas on halpa henkivakuutus, sillä renkailla on suurin vaikutus ajoneuvon ajo-ominaisuuksiin. Hyvällä kesärenkaalla ajaminen on mukavaa ja jarrutusmatkat ovat lyhyitä. Hyvät renkaat pitävät auton tiellä. Ajoturvallisuuteen vaikuttavat renkaan osalta renkaan kumilaatu, pintamalli, kuluneisuus, kokoluokka ja oikeat ilmanpaineet. Kesärenkailta vaaditaan riittävää urasyvyyttä. Lain mukaan minimiurasyvyys on 1,6 mm, mutta testeissä on todettu, että märällä kelillä näiden renkaiden jarrutusmatkat ovat kaksinkertaiset uusiin renkaisiin verrattuna. Vesiliirtoherkkyys heikkenee siis heti urasyvyyden vähentyessä. Suositeltavaa onkin, että kesärenkaan urasyvyys on 4 mm. Yli kahdeksan vuotta vanhoja renkaita ei tulisi enää käyttää. Jotta renkaat pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään, kannattaa ne säilyttää suojattuna auringolta ja liialta kuumuudelta. Renkaiden yhteydessä puhutaan hyvin usein renkaan profiilista: matala- ja korkeaprofiilisista renkaista. Matalaprofiilirenkaat ovat näyttävät ja sopivat urheilulliseen ajoon, mutta ne eivät juurikaan suojele vannetta esimerkiksi kuoppien varalta, jotka saattavat tuhota kevytmetallivanteen täysin. Korkeaprofiiliset renkaat eivät ole niin urheilulliset ajaa, koska aiheuttavat niiailua, mutta ne suojaavat vannetta paremmin. Kesärenkaita saa käyttää maaliskuun alusta marraskuun loppuun. Talvikeleille suunnattuja kitkarenkaita saa lain mukaan käyttää läpi vuoden, mutta ainakin niinä kuukausina kun tielämpötila on yli 15 asteen, kannattaa käyttää kesärenkaita.

Talvirengasvalinnan ydinkysymystä – nasta- vai kitkarenkaat – kannattaa miettiä hetki. Vaihtoehtoja pohtiessa muutama tarkistuskysymys on paikallaan: miten paljon ajat, millaisilla teillä, millainen kuljettaja olet, miten harjaantunut talviajaja, voitko turvautua julkisiin kulkuneuvoihin vai ajatko lähes aina omalla autollasi, onko autossasi erityisiä turvavarusteita (ajovakaudensäätö- ja luistonestojärjestelmä, ABS-jarrut)? Annamme muutamia vinkkejä helpottamaan valintaasi nastallisten ja nastattomien renkaiden välillä. Valitsetpa kummat tahansa, muista että talvi on taitolaji.

Jos ajat talvella enemmän jäisillä kuin lumisilla teillä, sinun kannattaa valita nastarenkaat. Nastarenkaat sopivat erityisesti etelän rannikkoseuduille, jossa tiet ovat talvella usein jäisiä. Kitkarenkaat soveltuvat paremmin lumisille teille. Jos ajat jäisillä ja polanteisilla sivuteillä, suosittelemme nastarenkaiden hankkimista. Jos olet kokenut ja harjaantunut kuljettaja, voit valita talvirenkaiksesi yhtä hyvin nastattomat kuin nastalliset renkaat. Nykyaikaiset kitkarenkaat pitävät hyvin hankalallakin kelillä ja korjaavat jopa kuljettajan pieniä virheitä. Nastarenkaiden pitokyky on kuitenkin vielä huomattavasti parempi. Tuoreen, talviliikeenteeseen totuttelevan autoilijan on järkevää valita nastarenkaat.

Talvirenkaista on aina syytä tarkistaa urasyvyys sekä nastarenkaassa nastojen tila. Talvirenkaassa kulutuspinnan pääurien pitää olla vähitään 3 millimetriä. Henkilöautonrenkaassa ja kevyen kuorma-auton renkaassa nastan ulkonema saa olla enintään 2 millimetriä. Talvirengas on tunnistettavissa muista renkaista sen MS-merkinnästä (Mud & Snow). Talvirenkaiden pakollinen käyttöaika on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun.